VU-medewerker? Bekijk hier onze taaldiensten voor VU-medewerkers.

Training Financieel Engels

ICE Endex leert de valkuilen van 'Dutchlish' herkennen en vermijden

5 september 2024

Contact opnemen

ICE Endex is dé beurs voor energie en gas binnen Europa. Het bedrijf biedt leveranciers en kopers een handelsplatform en beheert en controleert de markt. Het team dat verantwoordelijk is voor Market Surveillance en Market Supervision klopte begin dit jaar bij Taalcentrum-VU aan voor een training Financieel Engels.  


Engels op een hoger niveau 
 

De medewerkers van het team hebben dagelijks veel contact met Engelstalige collega’s en Engelstalige klanten, veelal per e-mail. Daarnaast schrijven ze memo’s voor het management waarin zij veel technische aspecten van het werk beschrijven. De basis van het Engels was goed, dus het doel van de training was vooral om het niveau te verhogen. De focus lag op het schriftelijke Engels.  

Tijdens de training kwamen verschillende aspecten van het Engels aan bod. Zo fristen de deelnemers hun kennis van de grammatica op door de belangrijkste valkuilen nog eens te behandelen. Ook oefenden ze met begrijpelijke en aantrekkelijke zinsbouw om zo te schrijven dat de tekst voor je lezer snel en prettig leest. Tot slot leerden ze overtuigend te schrijven en structuur te geven aan hun Engelse tekst en werd het gebruik van jargon behandeld.

Aidan van Malsen, Operations Manager bij ICE Endex, over de training:  

’De tutor was zeer vriendelijk en bekwaam. Hij maakte de lessen interessant en interactief met anekdotes uit zijn tijd in Amerika. Voor mij was het vooral zeer nuttig om de valkuilen van Dutchlish te leren herkennen.’


Training Financieel Engels
 

Wil jij ook vlotter je teksten kunnen schrijven en minder hoeven zoeken naar woorden? Of met meer zelfvertrouwen gesprekken voeren, calls en onderhandelingen ingaan? Dan is de training Financieel Engels iets voor jou. Deze training is op maat gemaakt voor de financiële sector, je gaat aan de slag met realistische situaties en teksten uit de financiële werkpraktijk. 

certificaat1
certificaat1
certificaat2
certificaat3
certificaat5
crkbo
825